Wat is Six Sigma en hoe kan ik het toepassen in de praktijk? Lees het hier!

Wat is Six Sigma is een vraag die door veel mensen gesteld word. Vaak komt men niet verder als een procesverbeteringsmethodiek. Het gaat toch veel verder dan dit. Six Sigma bestaat namelijk uit allerlei, 6, methoden die processen kunnen verbeteren en minder verspilling op te laten treden. Door processen te optimaliseren en minder verspilling te hebben, kunnen bedrijven veel geld besparen. Als Six Sigma echt in het DNA gaat zitten van een onderneming, zijn hier hele mooie resultaten mee te behalen. Stel jij ook weleens de vraag: wat is Six Sigma en hoe kan ik dit zelf gebruiken in de praktijk? In deze blog lees je er alles over.

Six Sigma toepassen in de praktijk en over de nodige kennis beschikken

Om Six Sigma toe te kunnen passen in de praktijk, heb je wat kennis nodig. Wanneer je dit niet hebt is het moeilijk om het proces te kunnen verbeteren. Gelukkig zijn er allerlei opleidingsinstituten waar je een cursus omtrent Six Sigma kunt volgen. Het is aan te raden om dit te doen, omdat je dan door mensen met veel praktijkervaring de methodiek krijgt uitgelegd. Daarnaast is het aan te raden om binnen het bedrijf verbetermogelijkheden te zoeken en de tools die Six Sigma heeft, in te zetten. Naast een stukje theorie, leer je dit dan ook toe te passen.

Continu verbeteren

Wat is Six Sigma? Een verbeteringsmethodiek die veel ondernemingen veel efficiënter heeft laten werken. Daarnaast zijn er veel tools die je tot verbeteringen laat komen. Duik daarom in de wereld van Six Sigma en ontdek wat de mogelijkheden zijn van de methodiek. Uiteindelijk zullen jij en je collega’s meer kunnen doen in minder tijd. En zeg nu zelf: welke onderneming wil dat niet?