Wat is een Mobilofoon?

Een mobilofoon is een radiotelefooninstallatie voor gebruik in voertuigen voor het onderhouden van de verbindingen met een basisstation en tussen de voertuigen onderling. Het gebruik van mobilofoons is aan vergunningen gebonden. U kunt dus niet zomaar hier gebruik van maken zonder dat u over een vergunning beschikt. Een vergunning moet altijd aangevraagd worden. Bij een mobilofoon is er sprake van een beperkt bereik omdat er altijd een radioverbinding aanwezig moet zijn. Dit is in tegenstelling tot portofoons waar het bereik vele malen groter is. Mobilofoons zijn zowel voor privé gebruik als voor gebruik op het werk. Alleen zoals al eerder vernoemd dient er dan wel een vergunning voor aanwezig te zijn.

Welke accessoires zijn er voor een Mobilofoon?

Als u een mobilofoon koopt dan zijn er meerdere accessoires waar u uit kunt kiezen, die u erbij kunt kopen. Te denken valt dan aan draagaccessoires zoals lederen mobilofoon tassen die tevens uw kostbare apparatuur beschermen maar ook aan audio artikelen zoals oorluidsprekers en handmicrofoons. Headsets fungeren tevens als gehoorbescherming. Bovendien zijn er secondaire accessoires zoals riemclips maar ook montagebeugels voor 6 voudige laders en voertuig(auto)laders. Kortom; er zijn nog genoeg accessoires waar u uit kunt kiezen. Met het kopen van alleen een mobilofoon bent u er dus nog niet, dan heeft u alleen een kaal product. Er zullen altijd spullen bijgekocht moeten worden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een mobilofoon verschillen uiteraard bij iedere aanbieder. Een gemiddelde prijs is dan ook moeilijk te geven. Daarnaast ligt het eraan welke accessoires u erbij neemt. Als u toch kiest voor een kale mobilofoon dan moet u denken aan een prijs van rond de €400,-. Dit is een prijs die vele malen hoger ligt dan bijvoorbeeld portofoons.