Voordelen van een BV oprichten

Stel u wilt groeien met uw bedrijf. U bent nu bijvoorbeeld een eenmanszaak maar wilt stappen maken en twijfelt daarom al enige tijd te kiezen voor een BV oprichten. Een BV brengt natuurlijk meerdere voordelen met zich mee. Maar wat zijn nou de belangrijkste? Het belangrijkste voordeel van een BV oprichten is dat u aandelen kunt verkopen. Met het verkopen van aandelen groeit uw kapitaal en kunt u dus meer gaan investeren, wat weer moet resulteren in groei van uw bedrijf. Zorg er wel altijd voor dat u niet meer dan 49.99% van uw aandelen verkoopt, anders bent u geen groot aandeelhouder meer en bent u dus niet eindverantwoordelijk. Dit is natuurlijk niet wat u wilt. Houdt hier dus altijd rekening mee.

Nadelen van een BV oprichten

Nu u het belangrijkste voordeel van een BV oprichten weet, wilt u natuurlijk ook weten wat het belangrijkste nadeel is van een BV oprichten. Het is belangrijk dit tegen elkaar op te wegen om te zien of het de moeite waard is. Het belangrijkste nadeel is, is dat het aardig wat geld kost om een BV op te richten. U zult dus in eerste instantie flink moeten investeren om zeker te zijn van een BV. Als u dit geld niet heeft dan kan het natuurlijk een struikelblok zijn en de twijfel alleen maar vergroten.

Wat zijn de totale kosten?

De oprichtingskosten die hierbij horen kunnen tussen de €700,- en €1800,- liggen. Dit zijn dus zoals al eerder vernoemd beste hoge kosten. Uiteraard haalt u dit eruit als u wat langer bezig bent, omdat een BV oprichten nou eenmaal veel meer belangrijke voordelen met zich mee brengt. Schrik dus niet van de prijs want dit kan zeker een hele goede investering zijn op de lange termijn.