Is pampasgras iets voor bij mij in de tuin deze zomer?

De zomer staat weer voor de deur en dus begint iedereen langzamerhand met het opknappen van de tuin! Hierbij staat vaak ook het uitkiezen van nieuwe bloemen en planten op het programma. Maar welke planten moet je kiezen voor bij jou in de tuin? Dat is vaak een moeilijke keuze. Toch kiest men steeds vaker voor siergrassen. Deze grassen zien er vaak erg fraai uit en geven een mooie touch aan jouw tuin. In dit artikel geven we je meer info over de siergras: pampasgras. Een zeer decoratieve plant. Lees dus snel verder over wat je kunt verwachten van deze plant.

Weinig onderhoud!

Een pampasgras kan je in jouw tuin plaatsen en hoef je alleen in het voorjaar af en toe te snoeien. Daarnaast is de grassoort ook nog eens in de winter mooi en deze kun je dus gewoon laten staan zonder dat het gras dood gaat. Wanneer je pampasgras wilt gaan kopen kun je hier vaak voor terecht bij een tuincentrum of een webwinkel die ook planten en dergelijke verkoopt. De pampasgras is niet duur en dus tegen een schappelijk tarief in je tuin te plaatsen. Daarbij vergt de plant weinig tot geen onderhoud, behalve dus het snoeien.

Snoeien? Lees je dan goed in!

Wanneer je pampasgras gaat snoeien moet u dit wel op een bepaalde manier doen, zodat u de plant niet beschadigd. Het is dus aan te raden om jezelf goed in te lezen als je hiermee van start gaat, het is erg zonde als je het pampasgras beschadigd zonder dat dit nodig is. Wil jij je tuin laten stralen deze zomer en ook nog in de winter? Dan raden we je aan om je tuin te voorzien van pampasgras en je tuin dus op te vrolijken!