Is outplacement de juiste keuze in mijn carrière en wat houdt het in?

De economie trekt al voor het zoveelste jaar op rij aan en er is dus voldoende werk voor iedereen. Maar wanneer je ziek bent, is het niet mogelijk om te werken. Iedereen is natuurlijk weleens ziek door een griep of een verkoudheid, maar er zijn ook genoeg mensen die langdurig thuis zitten omdat ze hun huidige functie niet meer kunnen uitvoeren. Dit hoeft tegenwoordig echter niet meer te betekenen dat je helemaal niet meer aan de slag kunt. Outplacement biedt namelijk voor veel mensen een goede oplossing. Benieuwd naar wat outplacement is? In dit artikel lees je er meer over.

Sta je open voor iets anders?

Een outplacementtraject is niet voor iedereen weggelegd, je moet namelijk wel open staan voor iets anders. Outplacement houdt namelijk in dat je als werknemer aan de slag gaat in een heel andere functie, waardoor het dus zomaar kan zijn dat je als lerares opeens marketing medewerker word. Uiteraard wordt er niet zomaar een nieuwe functie voor jou uitgekozen. Er wordt goed gekeken naar wat je aan kan en waar jou interesses liggen. De kans is echter wel groot dat je in een heel andere sector aan de slag gaat. Veel zieke werknemers kunnen hierdoor weer aan de slag. In 80% van de outplacementtrajecten wordt er succesvol een nieuwe baan gevonden waar de werknemer het erg naar zijn/haar zin heeft.

Probeer het!

Of outplacement iets voor jou is kom je pas achter wanneer je het hebt geprobeerd. Bespreek het daarom met je werkgever en bekijk de mogelijkheden. Doordat niet iedereen veel ervaring heeft met outplacement, is het aan te raden om je te laten begeleiden door een specialist op het gebied van outplacement. De kans dat het traject dan succesvol wordt is vele malen groter!