Is het belangrijk om fruitzaam te leven?

Krijg jij wel voldoende vitaminen binnen? Of leef je ongezond en krijg je meer vetten dan vitaminen binnen? Dan is het tijd om fruitzaam te gaan leven. Nu vraag jij je waarschijnlijk af wat fruitzaam leven inhoud? Dit houdt eigenlijk in dat je voldoende fruit binnenkrijgt met de juiste vitaminen. Uiteraard is het wel van belang dat het fruit dat je eet ook daadwerkelijk biologisch is. Wanneer dit niet het geval is, is het aan te raden om hier wel voor te kiezen. Dit is namelijk veel beter voor het milieu. Benieuwd naar hoe jij makkelijker fruitzaam kunt gaan leven? Lees dan snel verder, we geven je hier alle informatie!

Waar haal jij je fruit?

Iedereen eet weleens fruit, maar het is belangrijk om hier structuur in te brengen. Daarom raden we je aan om ervoor te zorgen dat je altijd fruit voor handen hebt. Hoe je dit doet? Door bijvoorbeeld iedere week een mandje met fruit af te laten leveren op je werk of gewoon bij jou thuis. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zelf iedere week fruit te halen bij de groenteboer of supermarkt, maar vaak wordt dit vergeten. Door het iedere week te laten bezorgen ben je er zeker van dat je genoeg fruit hebt.

Varieer met de fruitsoorten die je eet

Een fruitzaam leven zal ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit. Daarnaast zal je je waarschijnlijk veel fitter gaan voelen. Het is wel van belang dat je de juiste fruitsoorten eet en dat je hierin varieert. Hierdoor krijg je alle belangrijke vitaminen die fruit te bieden heeft binnen. Eet dus bijvoorbeeld de ene dag een appel en de andere dag een peer en daarna een sinaasappel. Variatie is dus enorm belangrijk als je meer fruit wilt gaan eten!